Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

Peugeot 206 Rally Cup maakt Kalender 2024 bekend

Gepubliceerd op 19-12-2022, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

In 2024 gaat de Peugeot 206 Rally Cup voor het achtste seizoen van start. In de merkenklasse waar betaalbaarheid, competitie en sfeer hand in hand gaan zal ook in 2024 weer hard gestreden worden.
De kalender voor 2024 omvat 5 wedstrijden, waarbij ook een buitenlandse wedstrijd is opgenomen. Op verzoek van de deelnemers zal in 2024 er één schrapresultaat mogelijk zijn. Dat houdt in dat een minder resultaat niet meteen betekent dat kampioensaspiraties opgeborgen hoeven te worden.

Voor de samenstelling van de kalender is nadrukkelijk gekeken naar wedstrijden die ‘mooie kilometers voor een bedrag bieden waarbij ééndagswedstrijden bij gebrek aan shortrallies de voorkeur hebben. Net als in 2022 is een buitenslandse wedstrijd opgenomen in de kalender. De keuze voor de ADAC Rallye Stemweder Berg in 2024 is na de Rallye Mittelrhein in 2022 opnieuw een wedstrijd bij onze oosterburen. Met het toekennen van extra bonuspunten voor het aan de start verschijnen bij de ADAC Rallye Stemweder Berg is de verwachting dat veel cuprijders dit buitenlandse avontuur zullen omarmen.

Kalender 2024
23 maart -  Zuiderzee Rally
13 april - Visual Art Rally
21-22 juni -  Acon – Van der Spek Vechtdal Rally
9-10 augustus -  ADAC Rallye Stemweder Berg (D)
26-27 oktober -  Rocar-Tech Twente Rally

Deelnemers
Wie gaan strijden voor het kampioenschap is op dit moment nog iets te vroeg om hier namen te noemen. Wel is zeker dat de cupwinnaar van 2023, Geert ter Harmsel, zijn titel niet zal verdedigen. Hij heeft aangegeven zijn rally activiteiten op een laag pitje te zetten. Opvallend is dat zich al weer nieuwe teams hebben gemeld om in 2024 hun debuut te maken in de rallysport. En daarmee wordt opnieuw duidelijk dat betaalbare rallysport aantrekkingskracht heeft voor nieuwe rijders. En in de laatste wedstrijd van 2023 was het mooi om te zien dat oud-cuprijders Yannick Vrielink, Ingo ten Vregelaar en Stefan ter Reehorst zijn doorgegroeid naar de top van de nederlandse rallysport.

Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina!