Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

Peugeot 206 Rally Cup start seizoen in Zuiderzeerally

Gepubliceerd op 22-03-2024, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

Komende zaterdag 23 maart start de meest budgetvriendelijke rallycup het nieuwe rallyseizoen met de Zuiderzeerally. Alweer voor het 8e seizoen en opnieuw met nieuwe enthousiaste rallyteams die debuteren in de rallysport. Ook veel vertrouwde namen die dit jaar gaan strijden voor het kampioenschap dat uit in totaal 5 wedstrijden bestaat. In en rond Kampen staan er 9 teams op de deelnemerslijst. En dat is weliswaar ietsje minder dan vorig jaar, maar zoals het er nu naar uitziet maken er diverse andere teams gedurende het seizoen hun (r)entree in de cup. Bovendien is de zgn. X-auto belangeloos beschikbaar gesteld door een nieuwe deelnemer aan een andere rijder (cupspirit!!) en zal ook bij het startpodium een cupauto aanwezig zijn.

Debutanten Hans Pex met Glenn Crooijmans gaan hun eerste meters maken en dat geldt ook voor Peer Moonen samen met Chris Harbers. Veel succes en plezier mannen!

Fabian Kamermans met Ashley de Boer (ja, de dochter van), Lars Lammertink met de zeer ervaren Peter van Teunenbroek, Wes van Dijk met Tim Wijnhoud, Jan-Willem Pol met Willem-Jan Hilarius, Roderick Bouwer met Ruben Olthof, Nick Stegehuis met Martine Mollink gaan samen met de al erder genoemde teams de strijd aan om de overwinning.

Het lijkt erop dat de meest ervaren rijder, Henk Westerbeek met Jessica Bommezijn, niet kunnen starten door een blessure bij Henk, beterschap gewenst!

Zaterdagavond tegen 20 uur weten wie de eerste cupwedstrijd heeft gewonnen en als kampioenschapsleider naar de volgende wedstrijd gaat. Laat de competitie beginnen!!

Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina!